بلاگ

معرفی سنگ مرمریت

معرفی سنگ مرمریت

سنگ مرمریت یکی از انواع سنگ ساختمانی می باشد که طرفداران بسیاری دارد این سنگ دارای انواع بسیاری است که از معادن مختلفی استخراج می شوند این نوع سنگ در مدل های متنوع و طرح ها و رنگ های متفاوتی موجود است که انتخاب را برای متقاضیان راحت کرده است.

از سنگ مرمریت از گذشته تا به حال برای ساختمان ها استفاده می شده است برای مثال در ساخت بناها در رم و یونان و برخی از نقاط جهان در گذشته از این سنگ استفاده شده است.

توجه داشته باشید که این نام یک اصطلاح تجاری می باشد و فقط مخصوص ایران می باشد و در اصطلاح تجاری در ایران به سنندجی نیز مشهور می باشد. سنگ مرمریت معادن بسیاری دارد که بیشترین معدن آن در استان های مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، فارس، خراسان و لرستان قرار دارد.

نکته قابل ذکر این است که این سنگ اغلب با سنگ مرمر اشتباه گرفته می شود این در حالی است که هیچ وجه اشتراکی بین این دو نوع سنگ وجود ندارد سنگ مرمر و سنگ مرمریت هم از لحاظ ساختار و هم از لحاظ ظاهر متفاوت می باشند و می توان گفت تنها از لحاظ اسم به یکدیگر شباهت دارند.

سنگ مرمریت

این سنگ از دسته سنگ های دگرگون شده است که حاصل تراکم ناشی از فشار طبقات رویی می باشد و ساختار آن بر پایه کربنات کلسیم می باشد که کانی های اصلی تشکیل دهنده آن کلسیت و دولومیت و کانی های فرعی آن هماتیت، لیمونیت، ترکیبات کربن است.

این سنگ را بر حسب مقدار کربنات منیزیم یا کلسیم که در خود دارد به دو دسته مرمریت کلسیتی، مرمریت منیزیتی تقسیم می کنند.

این سنگ در مقایسه با سنگ های تراورتن دارای ساختار آهکی تری می باشد و در واقع همین امر موجب می شود تا این سنگ نسبت به تراورتن از سختی پایین تری برخوردار باشد و وزن مخصوص آن بدلیل وجود منیزیم بیشتر از سنگ های آهک معمولی می باشد.

ظاهر سنگهای مرمریت

از نظر زیبایی این هر مدل از این سنگ ها دارای زیبایی خاصی می باشند و ظاهر آن به این صورت است که در سطح خود خلل و خرج نداشته و در بیشتر انواع آن رگه هایی وجود دارد که این خود زیبایی خاصی را به سنگ می بخشد. عدم وجود خلل و خرج در سنگ مرمریت را می توان از تفاوت های آن با سنگ تراورتن دانست که افرادی که شناخت کافی از سنگ ها ندارند به این صورت می توانند این دو سنگ را از هم تشخیص دهند. با مشاهده پشت سنگ مرمریت می توتن این تفاوت را مشاهده کرد.

مرمریت خالص رنگ سفید و درخشانی دارد و وجود ناخالصی ها در این سنگ موجب تشکیل رنگ های متفاوت در آن شده است. این سنگ در سطح خود موج های بسیار زیبایی با طرح های مختلف دارد و تنوع رنگ در آن موجب شده است که مورد پسند افراد با سلیقه های هرچند متفاوت قرار گیرد. و از لحاظ کیفیتی می توان گفت که انواع مختلفی از این سنگ با درجات کیفی متفاوت شامل سوپر، ممتاز، درجه یک و دو در بازار موجود است.

معماران برای تشخیص سنگ مرمریت از یک روش سنتی استفاده می کنند و آن روش به اینصورت است که با یک جسم فلزی به پشت سنگ ضربه وارد می کنند و هر قدر صدای حاصل از ضربه زدن به قسمت نسابیده این سنگ، زیرتر باشد آن سنگ دارای تراکم بیشتری خواهد بود.

رنگ سنگ

رنگ های اصلی سنگ مرمریت شامل موارد زیر می باشد:

  • قرمز
  • کرم
  • قهوه ای
  • صورتی
  • سیاه
  • سبز

بهترین سنگ مرمریت

همانطور که در بالا گفته شد سنگ ها دارای درجات کیفی متفاوتی می باشند که هر یک از آن ها با توجه به درجات کیفی که شامل سوپر، ممتاز، درجه یک و دو می باشد دارای قیمت های متفاوتی هستند.

سنگ های مرمریت دارای انواع مختلفی می باشند که انواع سنگ های مرمریت شامل سنگ صلصالی، سنگ دهبید، سنگ آباده، سنگ هرسین و سنگ خوی می باشد، که در این بین سنگ مرمریت دهبید جزء گران قیمت ترین سنگ های مرمریت و شناخته شده ترین و بهترین آن ها می باشد و معدن آن در 5 کیلومتری استان فارس قرار دارد. سنگ دهبید ویژگی ها و فواید بسیاری دارد و به دلیل ویژگی ها و زیبایی بسیاری که دارد علاوه بر مصرف بالای داخلی همواره به خارج از کشور نیز صادر می شود.

فواید سنگ مرمریت

  • مقاومت این سنگ در برابر کشش و فشار در مقایسه با سنگ های تزئینی دیگر بالاتر است.
  • این سنگ نسبت به سنگ های دیگر سبک تر بوده و به همین دلیل وزن وارده بر ساختمان کاهش می یابد و همین امر موجب می شود تا اثر زلزله بر ساختمان هایی که در آن ها از سنگ مرمریت استفاده شده است کاهش یابد.
  • تنوع پذیری بالا و استحکام و انسجام از دیگر مزایای این سنگ می باشد.
  • این سنگ دارای نصب راحت و بی دردسری می باشد.
  • رنگ آن ثابت و ماندگار است یعنی در طول زمان طولانی، رنگ خود را از دست نخواهد داد و دچار رنگ رفتگی نمی شود.
  • همانطور که در بالا اشاره شد این سنگ تنوع پذیری بالایی دارد و رنگ های متنوعی را در بر می گیرد.
  • این سنگ قابلیت سایش پذیری دارد و می توان آن را تا حد زیادی در مرحله پرداخت جلا داد و این امر د زیبایی آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

کاربرد سنگ مرمریت

از جمله موارد استفاده از سنگ مرمریت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کف و پلکان

مهمترین کاربرد سنگ اسلب مرمریت در سنگ کفپوش ساختمان می باشد و بهترین گزینه استفاده از این سنگ نیز می توان این مورد را نام برد. برخی از انواع این سنگ برای استفاده در پله نیز مناسب می باشند، اما اغلب نمونه های آن به دلیل مقاومت سایشی که دارند در ساخت پله ها و سالن های پر رفت و آمد پیشنهاد نخواهند شد زیرا ممکن است بعد از مدتی نمای اولی خود را از دست بدهند.

  • نمای ساختمان

این سنگ خلل و فرجی دربافت خود ندارد و به همین دلیل به سیمان و ملات نمی چسبد و همچنین مقاومت پایینی در برابر هوازدگی و آلودگی دارد که به همین دلیل برای نمای ساختمان پیشنهاد نمی شود زیرا پس از گذشت زمان از جای خود کنده شده و می افتد و یا در برابر نور خورشید فرسایش پیدا خواهد کرد، اما می توان از این سنگ با تلفیق سنگ تراورتن در نما های با ارتفاع کم استفاده نمود.

  • نمای داخلی

از سنگ مرمریت در ساخت نمای داخلی نیز می توان استفاده نمود و برخی از انواع آن ظاهر بسیار زیبایی به دیوارهای داخلی خواهند بخشید.

  • دکواسیون و تزئینات داخلی

برخی از این سنگ ها شفافیت بسیار زیادی دارند تا حدی که نور را از خود عبور خواهند داد، این نوع برای استفاده در دکوراسیون و تزئینات داخلی بسیار مناسب می باشند و می توان نمونه ای از آن ها را در برخی از لابی های هتل و پاساژها مشاهده کرد زیرا طراحان و معماران داخلی از این سنگ برای نمای هتل و لابی ها بسیار استفاده میکنند. از گونه های دیگر این سنگ می توان در ساخت و طراحی انواع مجموعه‌ های سنگی استفاده کرد.

راهنمای خرید سنگ مرمریت

انواع مختلفی از این محصول وجود دارد که از میان این انواع می توان به سنگ مرمریت دهبید، سنگ هرسین، سنگ پرطاووسی، سنگ مرمریت آباده و سنگ خوی اشاره کرد که برای خرید هر کدام از این محصولات مواردی را باید مد نظر داشته باشید که در این مطلب برای راحتی خرید شما به برخی از موارد اشاره شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *