واردات سنگ در ایران متقاضیان زیادی دارد .ایران کشوری غنی از ذخایر معدنی می باشد و از این رو در خیلی از افراد به واردات و صادرات سنگ روی آورده اند.شما عزیزانی که در زمینه واردات سنگ تخصص و تجربه دارید حتما می دانید که این کسب و کار باید با توجه به آن چه که بازار مشتریان تقاضا دارند باشد تا بتواند نیاز مشتریان را برطرف نماید.
بهتر است بدانید که ایران پس از چین و هند ،به عنوان یکی از سه کشور عمده تولید کننده سنگ تزئینی خام در سطح جهان به حساب می آید، اما از طرفی که ایران همه سنگ های دنیا را در معادن سنگ خود ندارد،بعد در نهایت به سنگ کشورهای دیگر نیز نیاز پیدا خواهد کرد. در کنار صادرات سنگ، واردات سنگ هم به ایران انجام می گیرد. بعضی از سنگ های وارداتی از کشورهای دیگر مانند :سنگ امپرادور دارک، سنگ امپرادور لایت، سنگ هلویی چین، سنگ آبی نروژ، سنگ مشکی برزیل و دیگر موارد جزو سنگ های وارداتی به حساب می آیند. در سال های اخیر بیشتر واردات سنگ نما از کشورهای چین، ترکیه و افغانستان بود. و ترخیص سنگ های ساختمانی وارد شده از افغانستان حجم بالاتری نسبت به دو کشور دیگر داشت.واردات سنگ برای همه سنگ های موجود می تواند انجام بگیرد.این سنگ ها معمولا جزو سنگ های تراورتن ،مرمریت و . . . هستند.همان جور که اشاره داشته ایم هر یک از این سنگ ها،کاربرد های متفاوتی خواهند داشت و به همین علت میزان محبوبیت هر کدام از این سنگ ها متفاوت است.
پس کاربرد هر کدام از این سنگ ها تاثیر به سزایی در واردات سنگ در ایران و جهان دارند.آمار ها نشان میدهد ایران پس از چین، هند و ایتالیا چهارمین تولید کننده سنگ ساختمانی در دنیا می باشد. ذخایر سنگ های ساختمانی جهان به 15 میلیارد تن می رسد که در بین آنها سنگ های ایران از نظر تنوع رنگ و کیفیت با داشتن 7/ 4 میلیون تن ذخیره جایگاه اول جهان را دارد. این ذخایر شامل گرانیت ها ، مرمریت ها ، تراورتن ها و مرمرهاست. ایران با داشتن معادن زیاد سنگ در انواع مختلف اما به دلیل اینکه تمام سنگ های دنیا را ندارد به سنگ کشورهای دیگر نیز نیاز پیدا می کند. بنابراین در کنار صادرات سنگ ، واردات سنگ نیز به ایران انجام می پذیرد.شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در مجموعه زاندس تماس حاصل فرمایید.
کشورهای وارد کننده سنگ از ایران
به دلیل تنوع رنگ و کیفت بسیار بالای سنگ های ایران کشورهای زیادی تمایل به واردات سنگ های ایران به کشور خود را دارند. در این بین چین در رتبه اول در سال 96، صادرات در حجمی به ارزش 170 میلیون دلار بوده است که 49.85 درصد از کل صادرات سنگ كشور را شامل میشود و از این حیث، چین در رتبه نخستین جایگاه از نظر واردات سنگ ایران قرار میگیرد.
در رتبه دوم عراق با 73 میلیون دلار واردات قرار دارد و ترکیه با 17 میلیون دلار رتبه سوم را به خود اختصاص داده است . کشورهای هند و ترکمنستان هم با اختصاص 11 میلیون دلار برای هر کدام، دیگر واردکنندگان اصلی سنگ از ایران میباشند. دیگر کشورها هم مجموعاً وراداتی به اندازه 59 میلیون دلار داشتهاند که چیزی حدود 18% از مجموع کل صادرات سنگ ایران را شامل میشود.
همان طور که می دانید در سال های گذشته میزان واردات سنگ های قیمتی به مراتب بیشتر شده است..طبق آماری که وجود دارد واردات سنگ هایی مثل زمرد ، یاقوت، الماس چند دهه با قدرت بسیار بیشتری صورت می گیرد.
یاقوت سرخ ، یاقوت کبود، زمرد کلمبیا، زمرد افغانستان و انواع سنگ های دیگری جزو سنگ های وارداتی ایران به حساب می آیند که بازار بسیار خوبی را در ایران در میان علاقه مندان به این صنعت خواهد داشت.از سویی دیگر در کشور ایران در صادرات انواع مختلف عقیق، جاسپر، یشم، زبرجد و دمانتویید فعالیت بسیار وسیعی دارد و بیشتر کشور های عربی نیز جزو خریداران اصلی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ایران به حساب می آیند.کشور ایران یکی بزرگترین وارد کنندگان سنگ های قیمتی در آسیا می باشد به همین دلیل بیشتر کشور های صادر کننده به ایران همچون از هند، برزیل، چین، کشور های عربی، تایوان، روسیه و ترکیه از مهمترین صادر کنندگان سنگ قیمتی به ایران هستند.هند نیز به عنوان یکی از صادر کننده های اصلی در حوزه یاقوت، زمرد و الماس است.ایران به عنوان یکی از صادر کننده های اصلی فیروزه نیشابور و شهر بابک به کشور های آسیایی و اروپا می باشد.
کشور چین به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان سنگ های قیمتی دنیا هم به صورت صادرات و هم به صورت واردات عمل خواهد کرد و بازار وسیعی در این زمینه به دست خواهد آورد .کشور روسیه نیز به دلیل وجود داشتن منابع عظیم الماس و سنگ های قیمتی دیگر هم در زمینه صادرات و هم در زمینه فرآوری بسیار رشد کرده است . کشور تابوان و تایلند دارای تعداد بسیار زیادی معدن یاقوت سرخ و صورتی را در خود جای داده اند و واردات خوبی از این کشور صورت گرفته است.. ترکیه و کشورهای عربی هم به عنوان واسط در زمینه سنگ های قیمتی با ایران همکاری خواهند کردد.
کشورهای صادرکننده سنگ به ایران
ایران با داشتن معادن زیاد سنگ در انواع مختلف اما به دلیل اینکه تمام سنگ های دنیا را ندارد به سنگ کشورهای دیگر نیز نیاز پیدا می کند. بنابراین در کنار صادرات سنگ ، واردات سنگ نیز به ایران انجام می پذیرد. در سال های گذشته عمده واردات سنگ به ایران از کشورهای افغانستان ، چین و ترکیه بود که در بین این سه کشور ، حجم سنگ های ترخیص شده افغانستان نسبت به دو کشور دیگر بیشتر بود.کل سنگ وارداتی در سال ۹۶، ۲۶ میلیون دلار ارزش بوده که در مقابل ۳۵۰ میلیون دلار صادرات سنگ، عدد قابل توجهی نیست.از این رو می توانید فرق بین واردات و صادرات سنگ را متوجه شوید.گروه بازرگانی زاندس با داشتن سی سال تلاش و فعالیت در حوزه سنگ تا به امروز توانسته است در زمینه های خرید ، فروش ، تولید ، تامین ، پخش ، توزیع ، عرضه ، تجارت ، ترخیص کالا ، صادرات و واردات فعالیت های موفقیت امیزی داشته باشد.
مجموعه بازرگانی زاندس می تواند به شما عزیزان در این خصوص شماوره دهد تا اطلاعات لازم را کسب نمایید.شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در گروه بازرگانی زاندس تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما اطلاعاتی که می خواهید را در اختیار شما قرار دهند و شما را در این خصوص راهنمایی کنند.
برای مطالعه بیشتر کلیک نمایید :صادرات سنگ
2 دیدگاه در “واردات سنگ”